2018-10-25 - Lars Molin Sällskapets årsmöte
En avsevärd minskad styrelse tog beslutet att "lägga ner" Lars Molin Sällskapet fr.o.m. 31/12 2018 -
eftersom det inte finns möjlighet att fortsätta arbetet då ingen är intresserad av att arbeta i styrelsen trots upprepade försök från vår sida att värva personer till det fortsatta arbetet.

Hemsidan kommer att finnas kvar och tas om hand av Lars Molins familj.

 

BILDANDET AV SÄLLSKAPET
Lars Molin sällskapet är ett idéellt arbetande sällskap som bildades den 9 maj år 2009 i Östhammar tio år efter hans bortgång och där Lasse arbetade som vägmästare innan hans litterära bana startade.
Sällskapets syfte är att lyfta fram Lars Molins författarskap och filmproduktion - vilken är en stor och en outsinlig källa att ösa ur.
Sällskapet har sitt säte i Östhammar men verksamheten hoppas vi ska bli landsomfattande.
De flesta medlemmar (ca 182 st, mars 2016) kommer från Uppland men vi hoppas medlemstillströmningen breder ut sig över hela landet.

FÖRELÄSNINGAR OM SÄLLSKAPET OCH LARS MOLIN
2011 höll Lars Molin Sällskapets ordförande tillsammans med en styrelseledamot en mycket välbesökt föreläsning för Aktiva Seniorer i Gävle. De berättade om hur Sällskapet bildades, om Lars Molin och hur det var på inspelningen av Midvinterduell (Mjölkpallen) där en av dem deltog som statist. Nu kan vi erbjuda även andra föreningar möjligheten att engagera dem för 1-2 timmars föreläsning.
Kontaka oss för förfrågan på e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

PROJEKTET - LARS MOLIN I VÅRA HJÄRTAN
Sällskapets/projektets målsättning
Bygga upp en hemsida (www.larsmolinsallskapet.se) för att göra fakta, bilder, berättelser och olika Molin evenemang tillgängliga för en allmänhet. (Klart men utveckligen fortgår)

Vi har startat ett projekt för att kartlägga och märka ut Molinska inspelningsplatser i Östhammars kommun detta projekt ska vara klart sista november 2010. (Avslutat 28/2 2011)

2013
tog vi  fram en nyutgåva av Lars Molins samlade skrönor - Duell i gryningen och andra skrönor.

Under 2014-2015 utvecklade vi inspelningsplatserna och utökade dem till 20 stycken samt tog fram en ny folder/karta och nya större informationsskyltar på inspelningsplatserna.

2015 utkom en biografi skriven av Gunilla Jensen, kollega till Lars Molins på SVT. Boken har titeln: Lars Molin - mitt i berättelsen.

Flera av Lars Molins böcker finns inte längre att köpa. Piratförlaget som också gett ut biografin, har gett ut flera av Lars Molins romaner som e-bok.

SÄLLSKAPET ANORDNAR EN MOLINSK FILMFETSIVAL
2010 anordnade Sällskapet för första gången en Molinska filmfestival. Vi hade även lyckats övertyga Sveriges Television,Drama och Sveriges Dramatikerförbund att få stå som värd för utdelandet av Lars Molin stipendiet. Detta förändrades dock 2014. Filmfestivalen kommer att genomförs årligen en lördag i mitten av november.

Upp igen!