LARS MOLINS ÖSTHAMMAR - EN GUIDETUR!
För dej som inte känner till Östhammar och Öregrund, städerna där Lars Molins hittade sina inspelningsplatser, kan du via denna länk få information.

Klicka här >>

Marcus Wallenberg Hallen Scanias besökscenter med museum i Södertälje ställer mellan tiden 2/12-7/1 2014 ut en kopia av den lastbil och plog som användes i Lars Molins film Duell i gryningen.
Man har byggt upp en ”scen” från filmen och man kommer även att låta filmen ”rulla” i en tv i anslutning till utställningen. På mjölkpallen sitter även en docka som ska föreställa bonden Egon som stred för sin mjölkpall.
Jag kommer att åka ner den 9/12 då Trucknet Radio kommer att vara på plats. Tar med informationsblad om Lars Molin Sällskapet och turistbroschyren Molinska inspelningsplatser i Östhammars kommun.
I Hallen kan man följa Scania under mer än 120 års utveckling. Allt från järnvägsvagnar, personbilar och cyklar fram till dagens nya lastbilar, bussar och motorer.
Öppettider: 9-16
Fritt inträde
Adress: Vagnsmakarvägen 2, 151 87 Södertälje

molinska_skronor”Molinska skrönor”
är det samlande namnet på fyra entimmesfilmer som SVT visade under våren 2010. Fyra skrönor skrivna i Lars Molins anda av några av landets mest erfarna manusförfattare och dramatiker. Bland upphovspersonerna märks Ulf Malmros, Kjell-Åke Andersson och Tova Magnusson. I rollerna ser vi bland andra Ulf Brunnberg, Lotta Tejle, Olle Sarri, Marika Lindström och Göran Ragnerstam.
Dragningen till det absurda, en stor dos människokärlek och en mästare på att skildra ett Sverige i förändring. Det är några egenskaper som kännetecknar en av våra främsta tv-dramatiker och regissörer genom tiderna – Lars Molin.

Upp igen!