skylt-vv-w 

Kära Molinvänner!
Nu är alla nya och uppdaterade Molinskyltar på plats!
Thommy Myhrberg och Hans Jansson har gjort ett strålande arbete med uppsättningen av stolpar och monteringen av de 15 ”gamla” skyltarna och de 5 nya som tillkommit.
Jag tog en bild på stolpen/skylten som sitter vid Lars Molins f.d. arbetsplats Vägverket, Östhammar, så ni kan se hur de ser ut. Platsen figurerar även i Tv-filmen Midvinterduell.
I fredags 3/9 var SVT, Uppsala ute i Östhammar och filmade. De kommer att ha ett inslag om de Molinska inspelningsplatserna, utifrån den uppdatering vi nu gjort.
Vi började i Norrskedika på den f.d. Landbergs Järnhandel som numer är ett hotell och där Lasse spelade in scener till Midvinterduell. Den nya skylten innehåller filmklipp och en intervju med Lennart Landberg som berättar om inspelningen.
Vi for sedan vidare till Långalma och mjölkpallen, där reporter Magnus Hellström intervjuade mej och Rickard Molin. Där finns även filmklipp och intervju med Margaretha Mattsson som var en av byborna som var med som statister
Jag har fått besked från honom att programmet kommer att sändas antingen måndag 7/9 eller tisdag 8/9 på deras lokala sändningstider. Han visste inte om det skulle komma på fler ställen. Förra gången (invigningen av Mjölkpallen, 2011) sände man det också i TV-programmet, Landet runt.
Jag är medveten om att kanske inte alla av er kan se inslaget då det sänds men om det funkar kommer jag att lägga en länk eller informera var man kan se inslaget.
Kolla hemsidan och vår Facebookgrupp: Lars Molin i våra hjärtan där det för övrigt redan ligger foton från inspelningen.
Foldern/kartan på inspelningsplatserna finns på turistbyråerna i Östhammar och Öregrund, är de stängda så finns den även på Kontorshuset, Stop 76 vid infarten till Östhammar. De har även Gunilla Jensens bok: Lars Molin – mitt i berättelsen samt DVD-boxen med Lasses filmer.
Under nästa vecka hoppas jag vi kan lägga information om skyltarna och foldern här på vår hemsida, så man kan skriva ut den hemma!
I lördags 4/9 var jag också och lämnat 200 foldrar/kartor på Turistbyrån, Kungsgatan 59 i Uppsala för er som bor där eller i närheten. Vi fick mycket beröm för foldern/kartan av de på Turistbyrån och man sa att det var just denna typ/storlek som deras besökare frågade efter och bra var också att man kan besöka skyltarna/inspelningsplatserna året om!
Det känns fantastiskt att skyltarna nu är på plats och vi kommer att kunna hålla koll på hur besöksfrekvensen ser ut framöver. Toppen är också att vi nu kan fortsätta att uppdatera, ta bort alt lägga till text, filmer, intervjuer.
Jag hoppas också att alla Molinvänner kan bidra med synpunkter då de besöker inspelningsplatserna och förmedlar detta till oss.

Irene Holmgren
Ordförande
Lars Molin Sällskapet

 

Upp igen!